20191116_135617.jpg

De eerste maand van 2020 zit er alweer op en terwijl de dagen weer voorzichtig aan beginnen te lengen, kijken we rijk halzend vooruit. Laatst hebben we weer een ritje gemaakt met Mikmak, onze camper en meteen begon het weer te kriebelen. Nog ff en dan kunnen we weer op pad. Dit jaar gaan we sowieso naar Noorwegen, naar de zus van Gerrit maar voor die tijd komen er ook nog heel veel weekenden waarin we kortere tripjes kunnen maken. We hoeven niet ver te gaan, net over de grens en zelfs binnen onze landsgrenzen is er nog zoveel moois te zien en te ontdekken.

We hebben het goed samen, we gedijen fijn samen, het klikt aan alle kanten. Het klikt ook goed met mijn kinderen en dat geeft zoveel rust. Ze hoeven niet meer op hun tenen te lopen, ze mogen gewoon zichzelf zijn en geloof me, dat zijn ze inmiddels ook. Ze voelen zich geaccepteerd en welkom en dat is weleens anders geweest. Het lijkt lang geleden maar dat is het niet en al schaam ik me soms nog voor waar ik ze destijds in heb meegezogen, inmiddels is dat voltooid verleden tijd. Inmiddels hebben we allemaal ons plekje gevonden, voelen we ons allemaal thuis en mogen we onszelf zijn.

Maaike die prachtige cijfers haalt op school, Ruud die zijn plek gevonden heeft bij een grote boomkweker en keihard werkt. Regelmatig komen er vrienden en vriendinnen over de vloer en iedere keer weer voel ik me intens dankbaar dat, dat gewoon kan omdat ik inmiddels een partner heb die mijn kinderen accepteert zoals ze zijn. Een partner die de opvoeding aan mij overlaat omdat het per slot van rekening mijn kinderen zijn en dus mijn verantwoording. Een partner die lacht om hun grollen en sarcastische beledigingen aan zijn adres en die ze gewoon gekscherend terug pakt. Een partner die tegen een stootje kan, ze gewoon laat stuiteren en druk zijn en ze niet om van alles afkeurend toespreekt met té veel woorden.

Ja, we hebben het goed samen. Ik heb het getroffen met een vent als Gerrit die ondanks alles wat hij heeft meegemaakt, nog in het goede van mensen durft te geloven en dus ook in mij en mijn kinderen.

We hebben allemaal het nodige voor de kiezen gehad maar besloten om het verleden achter ons te laten en samen vooruit te kijken, plannen te maken en vooral nieuwe herinneringen te creëren.